A legjobb repülőjegy ajánlatot keresed?

Egyiptom A régi Kairó

Szállás Egyiptom A régi Kairó


Egyiptom kultúrtörténetével kacérkodók számára semmi sem jobb, mint a régi Kairó varázslatos világa. A város rengeteg lehetőséget kínál azok számára, akik érdeklődnek az ókori ország történelme és kultúrája iránt. A szállási lehetőségeket tekintve, a régi Kairóban található szállások mindenféle látogatónak megfelelőek lehetnek.

Az egyszerűbb szállásoktól kezdve a luxus hotelekig mindenféle lehetőség megtalálható. A város közepén található szállások révén minden fontos turisztikai helyszín könnyen megközelíthető lesz. A régi Kairó szálláshelyeinek legnagyobb előnye, hogy az odalátogatók igazi kikapcsolódást élvezhetnek a város nyüzsgő és pezsgő atmoszférájával szemben. A szállásokon való megszállás elősegítheti az éjszakai pihenést, és lehetővé teszi a kikapcsolódást a kiállítások, múzeumok és a kulturális programok után.

Azok számára, akik a gazdag kultúrtörténeti jelentőséggel rendelkező régi Kairóban szeretnék eltölteni nyaralásukat, javasolt szállodákkal és panziókkal találkozhatnak. Például a kevésbé luxus kategóriába tartozó szállások a "Khan el-Khalili" és "Azhar Park" környékén találhatóak. Az ilyen társasági szállások olyan fiatalabb utazók és családok részére lehetnek ideálisak, akik a városi környezetet szeretik.

A luxus szállodák a rohanó város zajától elvonuló okleveles turistákat kiszolgáló szállodák közé tartoznak. Egyes helyeken például a "Semiramis" és a "Four Seasons" szállodákban a vendégek gyönyörködhetnek az ókori Egyiptom és a Nílus folyó szépségeiben. A luxus szállodák párok számára nagyon szép társaságokká válhatnak, akik, amikor fiatalon utaznak, a város szépségein kívül egy romantikus éjszakát is élvezhetnek.

Összességében, a régi Kairó szállásai mindenféle látogató számára megfelelő lehetőséget kínálnak. Azok, akik szeretnék felfedezni Egyiptom történelmét és kultúráját, mindenképpen találnak olyan szálláshelyet, amely megfelel az elvárásaiknak. Az egyszerűbb szálláshelyektől kezdve a luxus hotelekig mindenféle lehetőség megtalálható, és így a látogatók biztosak lehetnek benne, hogy a városban eltöltött idejük kellemes lesz és segíti a nyaralás igazi kikapcsolódását.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom A régi Kairó


Az alábbiakban olyan leggyakrabban ismételt kérdéseket és válaszokat találsz, amelyek az Egyiptomi Régi Kairó városával kapcsolatosak.

1. Mikor épült a Régi Kairó városa?
A Régi Kairó városa a 9. században épült az iszlám hódítás után.

2. Miért hívják Régi Kairónak?
Régi Kairó azért kapta ezt a nevet, mert a mai modern város előtt Egyiptom fővárosa volt, és a városrész jelentős történelmi emlékekkel rendelkezik.

3. Milyen látnivalók találhatók Régi Kairóban?
Régi Kairó számos látnivalót kínál az utazóknak, többek között az Egyiptomi Múzeumot, az Al-Azhar mecsetet, a Kairói Citadellet, a Salah El-Din erődöt, a város falait és a többi történelmi helyszínt.

4. Milyen évszakban javasolt Régi Kairó látogatása?
Az őszi és a téli hónapok a legideálisabbak egy utazásra, mivel a kánikulától és a forró nyaraktól mentesek.

5. Hol található Régi Kairó?
Régi Kairó található a modern Kairó központjában, a Nílus partján.

6. Milyen bőröndméretet van érdemes vinni az utazáshoz?
Az Egyiptomi légiforgalmi hatóságok bizonyos méretű bőröndöket engedélyeznek. Leggyakrabban az 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű bőröndök megfelelőek.

7. Milyen ruházatot ajánlott hozni Régi Kairóba?
Ajánlott a könnyű, laza ruházat, különösen a forró nyári időszakban. Azonban, ha valaki látogatást tervez egy mecsetben, akkor ajánlott tervezni egy letakart felsőrészt és hosszú nadrágot.

8. Milyen pénznem használatos Egyiptomban?
Az Egyiptomi font a hivatalos pénznem, de az amerikai dollárt, a fontot és az eurót is elfogadják a nagyobb üzletekben és szállodákban.

9. Eltérőek-e az élelmiszer-választékok Egyiptomban?
Az ételek változatosak és különbözőek az egyes régiókban, de az egyiptomi ételekkel lehetőségünk van kipróbálni a hagyományos falafelt, hummuszt, babaganuszt, koftát, török ​​kávét.

10. Milyen biztonsági intézkedéseket kell betartani Egyiptomban?
Az utazóknak ajánlott egyéni biztonsági óvintézkedéseket tenni, mint például a csoportos autósokban szállásolni és figyelni a környezetet. Ajánlott lehet visszatérni az autópályához naplemente előtt. Az utazóknak ajánlott figyelni a politikai helyzetet és követni a kormány és a média ajánlásait. Azonban, általánosságban elmondható, hogy Egyiptom egy biztonságos ország csak az emberként jelentkező betörők miatt figyelmesnek kell lenni.


Repülőjegy Egyiptom A régi Kairó


A régi Kairó, Egyiptom fővárosa, izgalmas hely, ahol rengeteg történelemmel fogunk találkozni. Amikor azon gondolkodunk, hogyan jutunk el a régi Kairóba, a repülés a leggyorsabb és legkényelmesebb módja annak, hogy a 21. században elérjük a múltat.

Az elmúlt években az Egyiptomban tartózkodó turisták száma jelentősen csökkent politikai és biztonsági aggodalmak miatt, de az ország újraindult a turizmus terén. Kairó az egyik legrégebbi fővárosok egyike, és az ókori világ egyik legnagyobb civilizációinak otthona. A főváros nyüzsgő, zajos, és tele van műemlékekkel. A régi Kairó – a belváros – a Művészeti Negyeddé változott, és az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kapott az ökoturizmusban.

Ha repülővel érkezel Kairóba, el kell venned az egyik nemzetközi repülőjáratot. Az Egyesült Államokból az EgyptAir és a Delta Air Lines járatain érdemes elindulni, mivel ezek biztonságosak és kényelmesek. Az EgyptAir általában az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában és a Közel-Keleten felszálló utasok utazását szolgálja.

Az utazás előtt győződj meg róla, hogy értesültél az Egyiptomi Nagykövetség állapotáról és az országba való belépés feltételeiről. A legtöbb ország számára a vízum és a turisztikai adó kötelező, és előzetes foglalásra is szükség van.

Az érkezéskor fel kell töltened az útlevél adataidat az e-visa rendszerben, és fizetned kell a vízum- és turisztikai adót. Az Egyiptomi Repülőtéri Hatóság ellenőrizni fogja az érvényes egészségügyi bizonyítványokat is. Az érkezés után a belépőkapunál át kell adnod a vízumot, majd a becsomagolt bőröndödet átvételre utasítják.

Az Egyiptom belső részébe tartó repülőjáratok, például a régi Kairóba vezető járatok is kényelmesek és gyorsak. Az Egyiptomban belüli utazások korlátozottak lehetnek a biztonsági okok miatt, azonban a régi Kairó belső része könnyen megközelíthető a Nyugat-afrikai országokból és a tengerparti városokból érkező gépekkel.

A repülőjegyek ára általában a szezontól és az indulási helytől függ, például az Egyesült Államokból vagy Európából indított járatok árakon sokat változtathatnak. De ha megvan a repülőjegyünk, könnyen megszervezhetjük utazásunkat Kairóba és a régi város nézését. A régi Kairó varázslatos és izgalmas hely, ahol rengeteget lehet tanulni az ókori időkről. Ahhoz, hogy elérjük a szívébe, a repülés remek módja.


Ünnep Egyiptom A régi Kairó


Egy újabb nyári terv az Egyiptomi kalandokkal teli régi Kairó felfedezése! Ez egy olyan kirándulás, amelyet sosem fogunk elfelejteni.

A körülbelül 7. évezredben alapított Kairó főváros, amely a Nílus dzsungelének közepén található. A város kínál egy csomó látnivalót, amelyek megérnek minden befektetett időt és pénzt. Az iszlám kulturális örökségének csodálatos elemzéseként a művészet, az építészet és a történelem kedvelői számára valóban megkapó hely.

Az első dolog, amit érdemes meglátogatni, a régi Kairó palotája. Az ikonikus Al-Azhar mecset őrzi a palota bejáratát. A Kom el-Shoqafa vagy a Bemutatás hegye is nagyszerű hely egy római parti sír megtekintésére, amelyet a II. és III. Császárság alatt építettek.

Egy másik látványosság az ókori egyiptomi mitológia ragyogó emlékei. A megőrzött történelem a Memphis-i kultúrával és az ókori Sakkáröntudattal kezdődik, amely a Nílus és a Völgy folyóinak mentén emelkedett. Az orsik, a szkarabeuszok, az amen-ra és az Anubis-emlékhelyek évszázadok óta állnak a maguk méltóságos szépségével.

Az ókori Egyiptom varázsa eltűnt, de a kultúra, az építészet és a művészet után maradt emlékek már rég az emberek legjobb barátja lettek. Az egyiptomi kultúrát ma mindenütt megtalálhatjuk, a kávézóktól az ékszerboltokig és a régi Egyiptom történetének állandó kiállítási anyagaiban.

Ha a turisták vonzódnak a tánc, a zene és a gasztronómia iránt, akkor a Kairóban található Khan el-Khalili piacon kell keresniük. A piacon számos bolt érhető el, és ékszereket, tányérokat és textíliákat is lehet kapni. Az éjszaka eltöltése a piacon a legjobb módja annak, hogy átérezze a kultúrát, úgy mint egy igazi helyi lakos.

Ha az utazók a szemét fáradnak a látnivalóktól és az ételektől, az Abdeen palota kertje tökéletes hely az idő eltöltésére. Ez egy gyönyörű, színes kert szökőkutakkal, pavilonokkal és az alattuk futó patak széles medencével. A kert a rohanó várostól egy kis csendet és nyugalmat kínál.

Egy nyaralás Kairóban az egyik legjobb módja annak, hogy elkezdjük a kulturális utazást, és sosem fogunk csalódni a város sok csodálattal teli helyeivel és színes kultúrájával. Úgyhogy ha valakinek van vakációra néhány szabad napja, ne habozzon: válassza ki Kairó hosszú listáját az érdekes látnivalóiról és elinduljon egy kalandos útra!


Időjárás Egyiptom A régi Kairó


Az időjárás az Egységes Arab Köztársaság fővárosában, a történelmi és kulturális központban, Kairóban, jellemzően forró és száraz. Az éves átlaghőmérséklet 24°C, míg a nyári hónapokban a hőmérséklet akár 40°C körül is lehet. Amellett, hogy az éghajlat meleg és száraz, a várost az évszakok is befolyásolják.

Kairóban a tél (novembertől januárig) enyhe és száraz idővel jellemezhető, az átlagos hőmérséklet 13-19°C között mozog. A tél a turisták körében népszerűbb időszak, mivel a város látnivalói és múzeumai kevésbé zsúfoltak.

Az áprilistól szeptemberig eltartó tavasz és nyár azonban jelentős forróságot hoz magával, akár 40°C körüli hőmérsékletekkel is számolni kell. A napi átlag 30°C fölött van, míg az éjszakák rendszerint kellemesek, körülbelül 15-20°C-os hőmérséklettel.

Kairó időjárása viszonylag jól meghatározható a két évszak alapján. A téli szezon enyhe, de a nyári szezon - mely általában májustól szeptemberig tart - forró, száraz és párás. Ebben az időszakban a levegőben magas a nedvességtartalom, ami miatt a környék kellemetlen lehet azok számára, akik nem bírják a forró időjárást.

Kairó az ország települései közül a legmelegebb, ugyanakkor az egyik legjobb az időjárás a Hurgada és a Sharm el-Sheikh-nél található üdülőhelyeken, ahol az éves átlaghőmérséklet 23-26°C között ingadozik.

Az időjárás változása Kairóban különösen izgalmas az éjszakai sivatagi széltől, a habúból, amely homokfelhővel fed be mindent és borostyán árnyalattal borítja a várost, valamint a Nemzeti a megváltozó Évszakokat előkészítő szélvédő szezonoktól. A sivatag és a Nílus közelsége miatt Kairó egyedülálló időjárási jelenségekhez vezet, amelyek látványosak és tekintélyesek Az utazóknak minden bizonnyal érdemes felmérniük a várható időjárás körülményeit, mielőtt Kairó látnivalóit felfedeznék, ha szeretnének megfelelően felkészülni arra, hogy milyen időjárási körülményekre számíthatnak Egyiptomban.


A legalacsonyabb ár garantáltan

Több ezer boldog ügyfél

Nejširší online nabídka letů

Kedvezményes repülőjegyek

Olcsó repülőjegyek a világ minden tájára, egy helyen.

Repülőjegyek megtalálása